Постинг
10.03.2012 20:15 -
Шоколадът понижава кръвното
Тъмният шоколад, както и други какао-съдържащи продукти понижават кръвното налягане в по-голяма степен в сравнение с чая.
Какаото и чая са богати на съединения, наречени полифеноли, за които се предполага че имат протективен ефект спрямо сърдечни-съдовите заболявания и високото кръвно налягане. Високо ниво на полифеноли има също така и в плодовете и зеленчуците. Разликата в действите на чая и какаото върху кръвното налягане най-вече се дължи на различния вид полифеноли, които те съдържат.
Повече информация можете да намерите на: http://zdrave-i-liubov.blogspot.com/ .
Какаото и чая са богати на съединения, наречени полифеноли, за които се предполага че имат протективен ефект спрямо сърдечни-съдовите заболявания и високото кръвно налягане. Високо ниво на полифеноли има също така и в плодовете и зеленчуците. Разликата в действите на чая и какаото върху кръвното налягане най-вече се дължи на различния вид полифеноли, които те съдържат.
Повече информация можете да намерите на: http://zdrave-i-liubov.blogspot.com/ .